De werkloosheid in Nederland

Het aantal werklozen is de laatste tijd in Nederland flink gedaald. Een jaar of 5 geleden zaten we in Nederland nog op een dieptepunt wat betreft het aantal werklozen. In 2013 was maar liefst 8.5% van de bevolking werkloos. Dit zijn natuurlijk bizarre cijfers. Nu, in 2018, is dit percentage dus flink aan het dalen en zit dit nog maar op 3,9%. Dit is een flinke verbetering dus! Om dit in specifiekere cijfers uit te drukken. 3.9% zijn zo’n 357 duizend werklozen. Dit zijn er natuurlijk nog steeds heel veel, maar dit waren er 5 jaar geleden dus nog meer dan 700.000. Wat dat betreft zijn er dus goede stappen genomen.

Economische crisis


Dit aantal 5 jaar geleden kwam vooral voort uit het feit dat we met een economische crisis te kampen hebben gehad. Dit heeft grote gevolgen gehad voor het bedrijfsleven. Veel bedrijven hebben acties moeten ondernemen om te bezuinigen en daardoor werden er niet alleen veel mensen ontslagen, er werden ook steeds minder mensen aangenomen. Een logisch gevolg dus dat het aantal werklozen toenam.

De markt trekt weer aan


Nu de economische crisis voorbij is en bedrijven steeds verder uit het diepe dal komen, worden er dus ook weer wat meer risico’s genomen. Dit betekent dat bedrijven zonder drie keer nadenken mensen sneller aannemen. Dit niet alleen zorgt voor meer werk. Er komen ook steeds meer kleine bedrijfjes vanaf de grond in Nederland. Dit levert natuurlijk ook jaarlijks veel meer banen op. Nederland kent steeds meer een meer ondernemers waardoor er meer personeel gezocht wordt.
We kunnen dus wel stellen dat Nederland wat betreft werklozen z’n dieptepunt gekend heeft en dat we met z’n alle goed ons best doen om hieruit te komen. Natuurlijk zijn we nog niet waar we willen zijn, maar we zijn op de goede weg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *